Letovi za SAD u prvom kvartalu naredne godine

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se u prvom kvartalu naredne godine očekuju prvi direktni letovi za SAD sa Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu.

zoka

Mihajlović je u izjavi za Televiziju „Pink“ objasnila da je Aerodrom tehnički bezbedan i spreman za to, i dodala da je planirano da ta vazdušna luka do 2020. godine ostvari protok od sedam miliona putnika.

Sporazum sa SAD i mogućnost direktnih letova, kako je napomenula, govori o političkoj stabilnosti naše zemlje i Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, u narednih nekoliko godina u rekonstrukciju i modernizaciju beogradskog aerodroma biće uložen 21 milion evra, dok će do jeseni biti izabran privatizacioni savetnik, nakon čega će biti poznato da li će se ići u strateška partnerstva ili privatizaciju.

Interes Vlade Srbije jeste da čini sve što je u njenoj moći kako bi se stvorili uslovi za to da domaće kompanije što više rade, pri čemu se to posebno odnosi na aerodrome, saobraćaj, puteve i železnicu, objasnila je Mihajlović.

To je način da zaposlimo ljude i podignemo privredni rast, poručila je ona i napomenula da će u toku ove godine biti pušteno u saobraćaj 86 kilometara autoputa i ukupno 150 kilometara puteva uopšte.

Vlada Srbije je, kako je dodala, garantovala kredit od 400 miliona evra za popravku lokalnih puteva.

Putevi prvog i drugog reda koji su oštećeni tokom prošlogodišnjih majskih poplava su popravljeni, ali postoji određeni broj lokalnih puteva koji će biti sanirani u narednih mesec dana, precizirala je Mihajlović.

Ona je najavila da će 2017. godine biti završen autoput od Obrenovca do Preljine, dok se za deonicu Srpska kuća–Levosoje prvi ugovor očekuje naredne nedelje, a javni poziv za most Bratunac–Ljubovija je u završnoj fazi.

Mihajlović je, govoreći o noćnim posetama gradilištima na izgradnji puteva, objasnila da obilazi one firme koje rade, kako bi pokazala i drugima da postoji mogućnost rada noću jer građevinska sezona traje u proseku svega 140 dana.

Istovremeno, ona je uputila apel svim učesnicima u saobraćaju da pažljivo voze i da odmorni kreću na put, kako bi zaštitili svoj, ali i živote članova porodice i drugih učesnika u saobraćaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com