Zakon o planiranju i izgradnji pred poslanicima iduće nedelje

Zakon o planiranju i izgradnji kojim bi gradjevinske dozvole trebalo da se dobijaju za 28 dana, naći će se pred poslanicima Narodne skupštine Srbije krajem naredne nedelje, izjavila je u subotu ministarka gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Prvi put u Srbiji pripremljeno je i osam podzakonskih akata, a ostatak tih dokumenata biće završen do 15. februara naredne godine“, izjavila je ona.

Mihajlović je kazala i da se puna primena zakona očekuje od 1. marta, te da bez ovog zakona nije moguće da „bilo koja investicija u Srbiju ide onom brzinom kojom Vlada Srbije to očekuje“.

„Nijedna od reformi ne može da se sprovede ako se istinski ne bude primenio ovaj zakon. Ovim zakonom Vlada Srbije očekuje da se stvore uslovi za rast gradjevinarstva i da zakon bude važan faktor“, rekla je potpredsednica vlade.

Ona je istakla da je cilj zakona olakšavanje dobijanja dozvole i same gradnje, povećanje straih investicija.

„Namera je da se učešće gradjevinarstva u bruto društvenom proizvodu Srbije poveća sa sadašnjih četiri na sedam odsto 2017. godine“, objasnila je ministarka.

Ona je ponovila da u zakonu neće biti obuhvaćena konverzija zemljišta, te dodala da će to pitanje biti rešeno posebnim zakonom 2015. godine, a kada će biti donet i poseban zakon o gradjevinarstvu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com