Majkrosoft i Grad Beograd potpisali Memorandum o razumevanju

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor Majkrosofta za Srbiju i Crnu Goru Željko Vujinović danas su u Skupštini grada potpisali Memorandum o razumevanju između Grada Beograda i kompanije Majkrosoft u Srbiji. Potpisani dokument definiše ključne principe koje Grad Beograd i Majkrosoft u Srbiji dele u pogledu osnovnih uslova koje metropola poput Beograda mora da ispuni na putu održivog razvoja u savremenom svetu koji nas okružuje.

Majkrosoft

„Ovaj dokument će nam omogućiti da lakše ostvarimo ciljeve održivog razvoja Beograda u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja. Mi ulažemo velike napore u modernizaciju i trudimo se da stvorimo održivi grad i verujem da će nam Majkrosoft u velikoj meri pomoći u tom poslu, s obizirom na iskustvo i neophodne alate“, rekao je Siniša Mali.

Ovo je prvi korak u ostvarivanju zajedničke vizije i moguće saradnje u oblastima koje pokriva „Siti nekst”, globalni projektat Majkrosofta, a kako bi Grad Beograd ostvario značajno povećanje konkurentnosti u regionu.

„Partnerstva poput ovog, danas započetog, čine suštinu svih globalno uspešnih primera javno-privatne saradnje, gde je glavni cilj da se svakodnevni život građana unapredi i olakša usklađivanjem njihovih potreba i usluga koje im se pružaju. Izuzetno smo srećni što otvaramo priliku da Grad Beograd i Majkrosoft zajedno pokažu sve potencijale koje Srbija i njeni građani imaju“, izjavio je Željko Vujinović.

Veoma bitan deo potpisanog dokumenta čini i transfer znanja u oblasti najnaprednijih Majkrosoft tehnologija i rešenja, ali i značajna podrška star-ap kompanijama kroz „Microsoft Bizspark“ program, kako bi se neprestano razvijale i kreirale  nove poslovne mogućnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com