Mali: Povećali smo budžet za 8 milijardi dinara

Skupština grada Beograda danas je usvojila rebalans budžeta, a gradonačelnik Siniša Mali kaže da se ovim rebalansom potvrđuje jasna namera gradskih čelnika da nastave politiku štednje.

mali

„Uspeli smo da povećamo prihod u budžetu za osam milijardi dinara odnosno za 10 odsto. Ta sredstva direktno usmeravamo u projekte i investicije koje znače bolji život građana, pogotovo socijalno ugroženih. Izdvojili smo novac za 250 ličnih pratilaca za decu sa smetnjama u razvoju, treba da bude raspisan konkurs za personalne asistente za osobe sa invaliditetom… Takođe, imamo novu uslugu socijalne zaštite „Predah plus”, koja omogućava roditeljima dece sa smetnjama u razvoju da svoju decu ostave stručnim licima“, rekao je Mali.

Gradonačelnik ističe da je zadovoljan i da će se sa strategijom štednje nastaviti dok gradske finansije ne budu dovedene u red.

Mali dodaje da je rebalansom izdvojeno više sredstava i za funkciju zaštitnika građana, obrazovanje i dečju zaštitu, za nabavku zdravstvene opreme, uklanjanje nelegalnih objekata, za vatrogasnu opremu, kao i 600 miliona dinara za puteve.

Takođe, povećan je i budžet gradskih opština za oko 345 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com