Ministar Lončar vs poslanik iz Vrnjačke Banje: Oprema za dijalizu zaključana 10 godina

Nigde toliko neverovatnih priča koliko u Narodnoj skupštini: poslanik iz Vrnjačke Banje rekao je danas da poslednji put pita o sudbini opreme za dijalizu koja je pre deset godina donirana bolnici u njegovom mestu i do dana današnjeg nije upotrebljena i moli ministra zdravlja Zlatibora Lončara da ga ne upućuje na šefa svog kabineta nego mu odgovori lično i poslednji put.

Ministar Lončar je odgovorio da oprema dosad nije korišćena jer nije bilo medicinskih radnika u bolnici obučenih za njeno korišćenje. Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja je sve preduzelo da se obuka obavi i sad kad je to gotovo, direktorka bolnice u Vrnjačkoj banji ne da ključ od prostorije gde se oprema nalazi i tvrdi da oprema više nije za upotrebu nego je nužno nabaviti novu.

Ministarstvo će problem uskoro rešiti tako što će smeniti direktorku, pri čemu ne tvrdi da je možda potrebno nabaviti novu opremu, ali tek pošto se utvrdi u kakvom je stanju stara.

Poslanik iz Vrnjačke banje je informaciju o nedostatku obučenog osoblja demantovao. Već osam godina, rekao je on, plaćamo ljude koji bi trebalo da rade na aparatima za dijalizu.

Ne, ostao je pri svome ministar zdravlja, smenićemo direktorku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com