Ministarstvo najzad reagovalo: Uvedeni prelevmani na uvoz mleka!

Iako je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine pre manje od 15 dana saopštilo da su „preduzete mere Vlade obezbedile da se kriza u mlekarskom sektoru značajno ublaži„, danas je ipak donesena odluka da se uvedu prelevmani na uvoz mleka u iznosu od 10 do 20 dinara. Prelevmani će biti uvedeni i za kiselo-mlečne proizvode i to u iznosu od 10 do 30 dinara.

mleko

„Posle ozbiljne višemesečne, vrlo temeljne analize tržišta i položaja u kom se nalazi srpski mlekarski sektor, Vlada je, da bi rešila poremećaje na tržištu mlečnih proizvoda, uvela prelevmane za mleko i kiselo-mlečne proizvode i to je privremena mera“, rekla je agenciji Beta ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

Prema podacima Uprave carine, u prvih pet meseci ove godine u Srbiju je iz Evropske unije uvezeno skoro 3,5 puta više mleka u odnosu na isti period prošle godine. To je rezultat ukidanja proizvodnih kvoti u EU, na šta je za portal Ekonomske Vesti više puta upozorila Sanja Bugarski, predsedavajuća Upravnog odbora Centralne asocijacije proizvođača mleka Vojvodine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com