Ministarstvo: Postignuta saglasnost o većini zahteva radnika FAP-a

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na jučerašnjem sastanku predstavnika resornog ministarstva i kompanije FAP iz Priboja postignuta saglasnost o većini zahteva koje su izneli predstavnici radnika ovog preduzeća.

FAP

Saglasnost je postignuta oko povezivanja radnog staža i overe zdravstvenih knjižica, a predstavnici FAP-a razumeli su predočene mogućnosti države oko isplate zarada.

Takođe, prihvaćen je predlog za smenu menadžmenta preduzeća, uz napomenu da se u narednih sedam dana usaglasi predlog novog rukovodstva.

Na sastanku je postignut dogovor o tome da se početkom sledeće nedelje, 7. ili 8. marta, održi sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane i da se sagledaju zahtevi i mogućnosti Vojske Srbije, koja će dati doprinos u očuvanju delatnosti i neophodnog broja radnih mesta u FAP-u.

Ministarstvo privrede je predložilo da se svi problemi zajedno razmatraju, kroz međusobno razumevanje i podršku, kako bi se našlo najbolje rešenje koje je održivo, sveobuhvatno i od kojeg će Priboj imati koristi.

I pored svega navedenog, deo radnika se opredelio za štrajk glađu i na taj način doveo u pitanje sve napore koji se zajedno ulažu u to da se problem prevaziđe.

Uvažavajući stvarnost na terenu, želju i potrebu radnika da imaju sigurnost i posao, resorno ministarstvo smatra da se to mora tražiti i prepoznati u zakonskim okvirima, reformskom kursu Vlade Srbije i, pre svega, ekonomski održivim principima.

U tom smislu, Ministarstvo je i dalje spremno i otvoreno za nove razgovore o bilo kom pitanju o kome bi predstavnici preduzeća hteli da razgovaraju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com