Turska zainteresovana za Aerodrom “Morava”

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmetom Kemalom Bozajem o mogućnostima saradnje u oblasti putne infrastrukture i vazdušnog saobraćaja.

Bozaj i Mihajlović

Turske kompanije su pokazale interesovanje za saradnju na razvoju Aerodroma “Morava”, kao i za više projekata u putnoj infrastrukturi, uključujući autoput Pojate–Preljina, kao i za brzu saobraćajnicu Novi Sad–Ruma.

U narednom periodu očekuje se da u Srbiju dođu i turski eksperti koji će obići Aerodrom “Morava”, kod Kraljeva, i detaljnije se informisati o planovima za razvoj tog objekta, kao i o projektima u putnoj infrastrukturi za koje su turske kompanije zainteresovane.

Na sastanku je bilo reči i o pitanju u vezi sa obavljanjem čarter-saobraćaja između dve zemlje, koje je važno za pružanje kvalitetne usluge turistima koji dolaze u Srbiju i u Tursku, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com