Ministarstvo privrede: Etihad učinio uslugu Srbiji

Ministarstvo privrede oglasilo se povodom, kako tvrde, netačnih informacija o otpisu duga Er Srbije prema Aerodromu Nikola Tesla i podsetilo da su pre dve godine, kada je formirano novo preduzeće Air Serbia a.d. Beograd, država Srbija i Etihad dogovorili način izmirenja starih dugova kompanije JAT Airways kao i finansijske obaveze Republike Srbije i Etihada kao osnivača nove kompanije.

Ministarstvo privrede

Ugovorom između Republike Srbije, Etihad Airways PJSC i Air Srbia a.d. Beograd precizno je propisano, kako i na koji načinsva tri potpisnika učestvuju u finansijskom poslovanju kompanije, navodi se u saopštenju.

Republika Srbija se obavezala ufoborno da smanji gotovinske troškove poslovanja, odnosno Etihad je pristao da se obaveza investicije države „prebije“ sa njihovim troškovima prema Aerodromu Nikola Tesla. čime je Etihad, zapravo, učinio uslugu Republici Srbiji i time prihvatio da nemamo investiranje gotovog novca, tvrdi Ministarstvo privrede.

„Navedenim zaključkom daje se preporuka Aerodromu da otpiše dug u iznosu od 22.203.917,93 dolara čime se u celini ispunjavaju preuzete obaveze po članku Okvirnog ugovora o transakciji sa 31. decembrom 2015. godine“, ističe se u saopštenju.

U budžetu za 2016. godinu planirane su i poslednje finansijske obaveze u skladu sa ugovorom za Air Serbia a.d. Beograd i od 2017. kompanija počinje da posluje samostalno, zaključuje se u saopštenju.

Ranije danas, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK optužila je Vladu Srbije da je Er Srbiji otpisala 22 miliona dolara duga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com