MMF: Vlada ispunila i premašila ciljeve

“Ekonomski program Srbije je ostvario dobre rezultate i svi kvantitativni ciljevi izvršenja za kraj decembra su ispunjeni, a većinom i značajno premašeni”, ocenio je šef misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejms Ruf. Ekonomski program Srbije je, kako dodaje, ostvario dobre rezultate.

Ruf

„Svi kvantitativni ciljevi izvršenja za kraj decembra su ispunjeni, a većinom i značajno premašeni. Fiskalni deficit, koji je u 2015. godini iznosio 3,7 procenata BDP-a, bio je na najnižem nivou od 2008. godine. U uslovima poboljšanja poverenja i pada kamatnih stopa, Srbija je ponovo zabeležila pozitivan rast, delom zahvaljujući znatnom povećanju stranih investicija“, konstatovao je šef misije MMF.

„Očekujemo da će se ovi pozitivni makroekonomski trendovi nastaviti u 2016. godini. Naša projekcija rasta ostaje nepromenjena na nivou od 1,75 procenata, dok je prosečna inflacija revidirana naniže na 1,7 procenata, uglavnom zbog daljeg pada cena nafte“, rekao je Ruf.

Međutim, upozorava, Srbiju u narednom periodu i dalje očekuju važni izazovi kao što su racionalizacija i restrukturiranje državnih preduzeća, uključujući i javna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com