Otvorena fabrika autodelova u Rumi

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Rumi otvaranju fabrike delova za autoindustriju “Hačinson“, koja posluje sa renomiranim svetskim proizvođačima automobila i gde će posao dobiti 200 radnika.
Hačinson
Vučić je tom prilikom istakao da nije bilo nimalo lako ubediti Hačinson da dođe u Srbiju, budući da su u toj kompaniji razmišljali i o Makedoniji, Bugarskoj, Turskoj.
Srećan sam što ste izabrali Srbiju, jer naša zemlja jeste najbolje mesto za ulaganje, naglasio je premijer i pozvao lokalne vlasti u tom delu Srbije, Staroj Pazovi, Inđiji i Pećincima, da se takmiče da privuku investitore, budući da Srem može da primi još investicija.
On je rekao da je Vlada uložila 1,9 miliona evra podsticaja, da je lokalna samouprava dala zemljište i pristupne saobraćajnice i podvukao da to i jeste posao vlasti.
Premijer je podsetio na to da je Ruma od januara 2014. do kraja 2015. godine smanjila broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje za 1.375 što je veliki uspeh za tu opštinu.
Vučić je izrazio zahvalnost ambasadoru Francuske u Srbiji Kristin Moro na podršci, navodeći da i otvaranje ove fabrike može da znači renesansu francusko-srpskih trgovinskih odnosa.
Nadam se da trgovinska razmena u naredne dve godine može da dođe do milijardu evra, naglasio je Vučić.
Premijer je obišao pogone, gde mu je rukovodstvo fabrike pokazalo mašine, nakon čega je pustio u rad autoklavu.
Hačinson će u Rumi proizvoditi gumena creva za rashladne uređaje na automobilima i njima će snabdevati renomirane proizvođače kao što su Mercedes, Fijat, Suzuki, Reno.
Opština Ruma je investitoru iz Francuske ustupila 7,8 hektara zemljišta na kome je kompanija izgradila proizvodni pogon od blizu 6.000 kvadratnih metara, a vrednost investicije procenjena je na 7,3 miliona evra.

2 thoughts on “Otvorena fabrika autodelova u Rumi

 • 27. feb. 2016 at 20:35
  Permalink

  Свака част Премијеру! Ово нико није очекивао да премијер свакодневно отвара по неку фабрику у Србији. Да се не изненадите драги грађани и грађанке, са оваквим ужурбаним отварањима нових фабрика, премијер почне са увозом, у недостатку наше радне снаге, из Јапана (како је причао својевремено Зоран Ђинђић) и из Кине јер код нас сви ће се запослити. Ово још није потврдио ММФ и Светска банка и осталих. Економски процват Србије, срећно ти било Србијо!

  Reply
  • 27. feb. 2016 at 23:47
   Permalink

   Hvalite me usta moja ili ću vas poderati.

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com