Najviše radnika „na crno“ u ugostiteljskim objektima i trgovinama

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je nadzorom Inspektorata za rad na teritoriji Beograda i Zemuna ustanovljeno da od ukupno 1.285 osoba zatečenih na radu, 181 nije imala zaključen ugovor o radu i nije bila prijavljena na obavezno socijalno osiguranje.

vulin

U saopštenju se navodi da su jučerašnim pojačanim inspekcijskim nadzorima bila obuhvaćena 352 privredna subjekta različitih delatnosti, a kontrolisani su industrijska zona Zemun, velika gradilišta, splavovi, autoservisi, poslodavci u tržnim centrima i ugostiteljskim objektima, kao i frizerski i kozmetički saloni.

Najviše radnika „na crno“ otkriveno je u ugostiteljskim i trgovinskim objektima i na gradilištima.

Inspektori su poslodavcima izdali 28 prekršajnih naloga, a za prekršaje koji se odnose na nedržanje ugovora na mestu rada propisana je novčana kazna od 50.000 do 100.000 dinara.

Zbog utvrđenih prekršaja inspektori rada će podneti zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog i odgovornog lica, a doneće i rešenja kojima će poslodavcima naložiti zasnivanje radnog odnosa sa osobama koje su radile „na crno“, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com