Razvoj rudarstva šansa za privredni rast

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić i ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković razgovarali su danas u Feniksu sa rukovodiocima kompanije „Friport“, koja u ovom trenutku svoje ključne aktivnosti u istraživanju bakra obavlja na teritoriji Srbije.

antić

Antić je tom prilikom ocenio da prisustvo najvećih svetskih rudarskih kompanija u istraživanju ruda na lokaciji Čukaru Peki u okolini Bora predstavlja ohrabrenje za našu zemlju, budući da Srbija u razvoju rudarstva vidi veliku šansu za svoj privredni rast.

On je izneo uveravanja da će Vlada Srbije biti maksimalno posvećena stvaranju ambijenta u kojem će se iz faze istraživanja ubrzo ući u fazu eksploatacije.

Prema njegovim rečima, novi zakon o rudarstvu i geologiji, koji će se uskoro naći pred Parlamentom, stvoriće dodatne povoljne uslove i sigurnost za strane investitore.

Čelnici „Friporta“, jedne od vodećih svetskih rudarskih kompanija, upoznali su delegaciju Srbije sa rezultatima dosadašnjih istraživanja.

Oni su naglasili da je, kada je reč o takozvanim novim investicijama, to istražno polje prioritet kompanije u ovom trenutku, i istovremeno definisali potencijalni plan narednih aktivnosti.

Predstavnici kompanije su, takođe, najavili da će u najskorije vreme posetiti Srbiju i sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike, ali i sa predstavnicima RTB Bor, razmotriti naredne planove i aktivnosti.

Antić je suretom sa rukovodiocima kompanije „Friport“ završio višednevnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com