Naplatu putarine vrši 1.083 zaposlenih u Putevima Srbije

Javno preduzeće Putevi Srbije ima ukupno 1.438 zaposlenih, od čega čak 1.083 radi u okviru Sektora naplate putarine, rečeno je portalu Ekonomske Vesti.

putarina 2

U tom javnom preduzeću su za naš portal precizirali da je 1.211 osoba zaposleno za stalno (neodređeno), dok 227 radi po osnovu ugovora na određeno vreme.

Direktor Puteva Srbije, Zoran Drobnjak, nedavno je najavio da će od 1. februara cena putarina u Srbiji poskupeti za 10 odsto. Da bi se to zaista i dogodilo, potrebno je da Vlada Srbije u narednom perioud da svoju saglasnost.

Ovim poskupljenjem, prvim od 2008. godine kako su nam precizirali u Putevima Srbije, biće povećan iznos od naplate putarina za 1,6 milijardi dinara na godišnjem nivou, dok se još oko milijardu dinara očekuje od novih naplatnih stanica, u Preševu i na deonici autoputa od Siriga do Subotice. Prošle godine, poređenja radi, od putarina su Putevi Srbije prihodovali 16,6 milijardi dinara.

Novac od naplate putarina, istakli su u Putevima Srbije, koristi se za održavanje 15.000 kilometara državnih puteva I i II reda, a ukupno imamo 670 kilometara autoputeva na kojima se taj namet naplaćuje.

Podsetimo, nakon ovog poskupljenja putarina od Beograda do Niša koštaće 800 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com