Neko ovde laže: Agencija demantuje Esmark

Nikakvi prethodni uslovi nisu dogovoreni tokom prošlonedeljnih pregovora predstavnika Republike Srbije i američke kompanije Esmark u Pitsburgu, poručila je Agencija za privatizaciju povodom saopštenja Esmarka o neuspelom preuzimanju Železare Smederevo.

„Istina je da su tokom tih razgovora napravljeni određeni pomaci, ali je ministar Dušan Vujović tokom pregovora jasno predočio predstavnicima kompanije Esmark da će njihova poslednja ponuda biti predmet konsultacija sa premijerom Vučićem, ostalim članovima Vlade Srbije, kao i sa Komisijom za privatizaciju Železare metodom strateškog partnerstva“, ističe se u saopštenju Agencije za privatizaciju i dodaje da je sam Esmark „nekoliko puta menjao svoju ponudu nakon završene posete Pitsburgu naročito u vezi su-potpisa, korporativne garancije i minimalnog nivoa obrtnog kapitala“.

Agencija dalje demantuje i Esmarkovu tvrdnju da su oni želeli da investiraju 130 miliona dolara u Železaru Smederevo ističući da je tu reč o sredstvima same smederevske čeličane. Dodaje se i da Esmark tokom pregovora nije spominjao 400 miliona dolara za „održavanje, rezervne delove i kapital“, kao što su istakli u svom saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com