Nema se: Telekom otplatio stan Jorgovanke Tabaković

Preduzeće Telekom Srbija preuzelo je na sebe skoro 78.000 evra duga guvernerke Narodne banke Srbije, Jorgovanke Tabaković, za otplatu njenog četvorosobnog stana u Novom Sadu, objavila je istraživačka mreža BIRN.

 

Prema dokumentaciji do koje je došao BIRN, Tabakovićeva je 30. maja 2000. godine sa JP PTT Srbija potpisala ugovor o otkupu dela spornog stana površine 144 kvadratna metra. U to vreme Tabakovićeva je bila ministarka za ekonomsku i vlasničku transformaciju u Vladi Mirka Marjanovića.

Tim ugovorom Tabakovićeva je stekla vlasništvo nad 94 kvadrata (65 odsto) pomenutog stana, pošto ih je otkupila za tadašnjih 8.822,6 nemačkih maraka. Preostalih 35 odsto površine tog stana u vrednosti od 92.170 nemačkih maraka, prema Ugovoru o prenosu prava svojine koji je potpisan nešto ranije, 17.02.2000, Tabakovićeva je trebalo da otplati u narednih 40 godina.

Tabakovićeva, međutim, od 2000. godine nije platila ni jednu ratu. A njen dug, sa sve zateznim kamatama u iznosu od 1,6 miliona dinara, preuzima Telekom Srbije, preduzeće u kojem je Tabakovićeva radila, a i dalje je zaposlena sa statusom mirovanja. Telekom je dug Tabakovićeve na sebe preuzeo tri meseca nakon što je Jorgovanka Tabaković postala guvernerka NBS.

Telekom Srbija će za otkup dela stana Tabakovićeve, koji je sada upisan na njenu decu, morati da izdvoji ukupno oko 8,7 miliona dinara, koliko potražuje PTT Srbija.

Ove navode, za sada, nisu prokomentarisali ni Tabakovićeva, ni Telekom Srbija, ni PTT Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com