Nije kraj: Beograd Vukšu poslao i kod sudije za prekršaje

Filip Vukša, aktivista koga je Grad Beograd kaznio sa 60.000 dinara zbog samoinicijativnog renoviranja dva stajališta gradskog prevoza, rekao je za portal Ekonomske Vesti da je, zajedno sa Udruženjem građana „Imamo plan!“, odlučio da plati kaznu, ali dodao da ga sada zbog istog prekršaja očekuje i odlazak kod sudije za prekršaje.

„Ispostavilo se da ne samo da su nam naplatili ove kazne, nego su nas za deo koji se tiče korišćenja grba grada takođe poslali kod sudije za prekršaje“, rekao je Vukša i dodao da mu puno znači podrška Zaštitnika građana Saše Jankovića, koji je ovaj slučaj okarakterisao kao „primer naopake, maliciozne primene propisa, vid zastrašivanja“.

Vukša je dodao da su ga prethodnih dana mnogi građani kontaktirali kako bi mu pomogli u plaćanju kazne.

„Iznenadilo me je koliko je takvih poruka stiglo i to nam mnogo znači. Marko, Stefan i ja kao članovi UG „Imamo plan!“ odlučili smo da se upoznamo sa svakim ko želi da nam pomogne. U petak popodne, od 16 do časova, bićemo ispred Glavne pošte gde će svako moći da nam preda uplatnicu sa simboličnim iznosom. Želimo da inspekcija dobije što više pojedinačnih uplatnica i shvati da zapravo nisu kaznili nas nego ideju da se nešto promeni“, zaključuje Filip Vukša.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com