Antireklama: Britanski mediji o racijama u Beogradu

Juče je u Beogradu otvoren Međunarodni sajam turizma, najveći do sada održan u našoj prestonici, ali u isto vreme iz tiražnog britanskog lista Guardian stiža velika antireklama za Srbiju uopšte.

U tekstu pod naslovom „Kreativna tenzija: Policijske racije u klubovima širom Beograda“, autor je ocenio da je ovo najbolji podsetnik činjenice da je Beograd „i dalje grad neočekivanog“.

„Tango festival je bio u punom zanosu u Mikser House-u – klubu savremenog dizajna u Beogradu – kada je policija upala u objekat. Nepotrebno je reći da da su gosti, koji su došli iz celog sveta, bili iznenađeni kada su se našli licem u lice sa policijom koja je mahala puškama i pendercima“, ističe se u tekstu.

Autor primećuje da su racije bile česte u poslednje vreme kada su u pitanju objekti noćnog života u Beogradu.

„Ovo je podsetnik da iako slika starog, represivnog Balkana bledi ona tek treba da iščezne u potpunosti“, nimalo prijatno je konstatovao autor.

U tekstu se navodi da su racije bile policijska PR predstava nakon što je jedan turski turista upucan ispred kluba Plastik. Ipak, čudi se autor, Mikser House – mesto u kojem se uglavnom održavaju kulturne manifestacije – nezasluženo se našao na udaru maltene holivudske akcije MUP-a Srbije.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com