Nikola Peković kupuje autobusku stanicu na Zlatiboru?

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan i NBA košarkaš Nikola Peković spreman je da plati 369,5 miliona dinara za otkup placa u centru Zlatibora na kojem se trenutno nalazi autobuska stanica, piše Blic.

Opština Čajetina, koja po urbanističkom planu želi da autobusku stanicu iz srca turističkog naselja izmesti uz magistralni put, oglasila je na prodaju hektar i 20 ari placa na koje i dalje pristaju autobusi.

Cena te parcele, koju je procenila Poreska uprava, a čija prodaja je oglašena prošle sedmice i trajaće do sredine novembra, iznosi 369,5 miliona dinara, odnosno tri miliona evra.

„Među nekoliko investitora iz Rusije, Izraela, zapadne Evrope i Srbije, koji su najavili da će dostaviti ponude je i predsednik KK Partizan i NBA as Nikola Peković. Želja mu je da na Zlatiboru gradi poslovni centar. Narednih dana se očekuje koverta s njegovom ponudom. Uzimajući u obzir veliko interesovanje za atraktivnu lokaciju, izvesno je da će početna cena biti drastično premašena“, priča sagovornik Blica.

Niko od zvaničnika opštine Čajetina nije hteo da komentariše saznanja Blica, a jedini konkretan odgovor bio je da je konkurs otvoren i da će parcelu dobiti – onaj ko ponudi najviše.

Ovo ne bi bila prva investicija Pekovića na Zlatiboru, jer proslavljeni košarkaš već gradi hotel na srpskoj planini.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com