Nikolić Rusima: Ne uvodimo sankcije, ulažite u našu poljoprivredu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji i pozvao kompanije iz te zemlje da ulažu u srpsku poljoprivredu.

„Srbija će zadržati svoju neutralnu poziciju i neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji. Mi ostajemo pri stanovištu da Rusija i Evropska unija svoja neslaganja treba da reše razgovorima i spremni smo da, kroz predsedavanje Srbije Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju, damo puni doprinos kako bi se što pre došlo do potpunog rešenja krize u Ukrajini“, rekao je danas predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa Valentinom Metvijenko, predsednicom Saveta Federacije, gornjeg doma Parlamenta Ruske Federacije.

Predsednik Srbije je pozvao ruske kompanije da ulažu u poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji, istakavši da poljoprivrednici u našoj zemlji umeju kvalitetno da proizvedu, ali im nedostaje kapital. Veliki deo poljoprivredne proizvodnje Srbije završi na ruskom tržištu, gde su ti proizvodi neophodni, tako da bi našom saradnjom na tom polju bila ostvarena ogromna korist za obe strane. Predsednik Nikolić je takođe izrazio žaljenje zbog odustajanja od realizacije projekta „Južni tok“, rekavši da je to nenadoknadiv gubitak za Srbiju.

Predsednica Saveta Federacije Valentina Metvijenko izrazila je veliko zadovoljstvo razvojem prijateljskih odnosa Srbije i Ruske Federacije, što je, kako je istakla, u dobroj meri i odraz velikog prijateljstva između predsednika Tomislava Nikolića i predsednika Vladimira Putina. Ona je informisala predsednika Nikolića o uspostavljanju bliskih veza između parlamenata Srbije i Ruske Federacije i sporazumima koji su potpisani. Takođe, predsednica Saveta Federacije podržala je principijelan stav naše zemlje da se kriza u Ukrajini rešava isključivo mirnim putem. Gospođa Metvijenko je istakla da mnoge ruske kompanije pronalaze poslovni interes da ulažu u Srbiju i izrazila uverenje da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

Predsednik Republike Tomislav Nikolić i predsednica Saveta Federacije Valentina Metvijenko razgovarali su i o učešću Ruske Federacije u izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com