Radulović: Vučićev glavni propagandista dobija 1.000 evra mesečno od Telekoma

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je danas premijera Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića da svoje stranačke kolege „udomljavaju u nadzorne odbore državnih preduzeća“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Aleksandar Vučić svoje partijske kadrove udomljava u nadzorne odbore državnih preduzeća, isto kao što su i svi lideri stranaka koje kritikuje radili pre njega. Urednica biltena Srpske napredne stranke „Informator“, novinarka Sonja Vlajnić jedan je od najočiglednijih primera partijskog zapošljavanja kojim stranka premijera Aleksandra Vučića iscrpljuje državnu kasu da bi plaćala stranačke aktiviste. Vlajnićka je, kako piše u impresumu “Informatora”, internog biltena SNS koji izlazi jednom mesečno, glavna urednica https://www.sns.org.rs/sites/default/files/sns_informator_br._26.pdf, a dolaskom SNS na vlast ubačena je u Nadzorni odbor „Telekoma Srbija“.

Sonja Vlajnić, prema registru Agencije za borbu protiv korupcije, prima 1.000 evra mesečno kao član Nadzornog odbora “Telekoma” http://www.acas.rs/pretraga-registra/. Na toj funkciji je od 20. decembra 2012. godine.

Na “Telekomovom” sajtu objavljena je njena biografija: “Rođena 1975. godine u Peruu. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu i sa desetkom diplomirala na Novinarsko-komunikološkom smeru. Karijeru je započela kao novinar 2000. godine u listu „Svedok“, a zatim u listovima „Koreni“, “Zdravlje i lepota”. U periodu od 2002. do 2006. godine izveštavala je za Nedeljni telegraf, a zatim napredovala do pozicije pomoćnika glavnog urednika “Nedeljnog telegrafa” na kojoj je radila do 2010 godine. Poslednje dve godine angažovana je kao novinar magazina Bazar”. http://www.telekom.rs/AboutUs/AboutUs.aspx?temp=0&sid=1089&id=866

I Suzana Vasiljević, koja u kabinetu premijera Aleksandra Vučića vodi sve komunikacije sa novinarima, a neki bi je rado nazvali i Vučićevim “glavnim cenzorom” nalazi se na spisku nadzornih odbora državnih preduzeća. Vasiljevićeva je članica Nadzornog odbora “Air Serbia” http://new.airserbia.com/sr/upravna-tela , zajedno sa još jednim članom Vučićevog kabineta Danilom Cicmilom. Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije nije dostupna imovinska karta Suzane Vasiljević.

Zanimljivo je da je Danilo Cicmil, takođe savetnik premijera Vučića – za arapske investicije, član čak tri nadzorna odbora preduzeća koja su u delimičnom vlasništvu države, a da ni za jednu od tih funkcija, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, ne prima nadoknadu. Cicmil je predsednik Nadzornog odbora kragujevačkog “Fiata Srbija”, član Nadzornog odbora “Air Serbia” i Nadzornog odbora “Al Ravafed”. Pitanje je ko plaća Cicmila koji se u javnosti pojavio prilikom objavljivanja sklapanja ugovora sa “Etihadom” http://images.kurir-info.rs/slika-900×608/aleksandar-vucic-ugovori-konferencija-za-novinare-foto-tanjug-1408033716-551157.jpg

Jasmina Mitrović Marić, zaposlena u Generalnom sekretarijatu predsednika Srbije, predsednica je Nadzornog odbora dnevnog lista “Politika” http://www.politika-ad.com/menadzment i na toj funkciji prima 74.000 dinara. Plata Nikolićeve savetnice je 88.945 dinara u predsedništvu http://www.acas.rs/pretraga-registra/, a prima još 17.000 dinara iz kase grada Beograda, kao odbornica.

Pokret “Dosta je bilo”, koji okuplja eksperte i nekompromitovane ljude na čelu sa Sašom Radulovićem, najoštrije osuđuje zapošljavanje nestručnih stranačkih kadrova u javnim i državnim preduzećima poput toga da bivša novinarka i urednica stranačkog glasila “nadzire” “Telekom Srbija” ili da, takođe, bivša novinarka “nadzire” avio prevoznika. Vučićevi “botovi” isisavaju pare koje su preostale iza Tadićevih, Koštuničinih i Dinkićevih botova i to mora da prestane da bi Srbija preživela“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com