Obustavljena zapadnobalkanska ruta za migrante

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin saopštio je danas da je Vlada od ponoći počela da primenjuje odluke koje sprovode ostale zemlje na balkanskoj ruti, što znači da se u našu zemlju može ući samo sa validnim dokumentima.

vulin

Vulin je objasnio da to znači da naša granica prema Makedoniji i Bugarskoj funkcioniše u skladu sa pravilima koja su ustanovile Slovenija i Hrvatska i da migranti bez validnih pasoša i viza neće moći da prolaze zapadnobalkanskom rutom.

On je podsetio na to da je Vlada Srbije od početka migrantske krize zauzela jasan politički stav o tome da rešenje mora biti zajedničko i da će se naša zemlja ponašati poput svih ostalih zemalja na migrantskoj ruti.

Ministar je rekao da je situacija u Idomeniju u Grčkoj i na grčko-makedonskoj granici trenutno veoma zabrinjavajuća zbog velikog broja migranata, i izrazio nadu da će Evropa zauzeti zajednički stav i da će se nakon razgovora sa Turskom pronaći jedinstveno rešenje.

Vulin je poručio da će Srbija na svojoj teritoriji voditi računa o tome da se poštuju i domaći i međunarodni zakoni, što podrazumeva human odnos prema ljudima koji se nalaze na našoj teritoriji, ali isto tako i da nema ilegalnog ulaska na našu teritoriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com