Omogućeni direktni letovi do Južne Koreje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Južne Koreje u Srbiji Li Dohun potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji će omogućiti bolju komunikaciju između dve zemlje.

Li Dohun

Mihajlović je istakla da ovaj novi sporazum, koji će zameniti sporazum potpisan 1990. godine, pruža priliku avio-prevoznicima da unaprede komercijalnu saradnju i prošire svoju mrežu putem code-share aranžmana.

Ona je objasnila da pomenuti dokument daje mogućnost i za uspostavljanje direktnih letova između Srbije i Južne Koreje, do tri puta nedeljno.

Udaljenost između Beograda i Seula iznosi približno 8.300 kilometara, pa bi eventualno uvođenje direktnih letova skratilo vreme putovanja sa postojećih 20 na 11 do 12 časova, precizirala je Mihajlović.

Južna Koreja se zbog brzog privrednog rasta svrstava u grupu takozvanih azijskih tigrova, a njen ekonomski uspon zasnovan je pre svega na ulaganju u obrazovanje, visokom procentu akademski obrazovanih kadrova i snažnoj industriji, sa svetski poznatim kompanijama kao što su „Samsung“, „LG“, „Hjundai“ i „Kia“.

Mogućnosti koje su predviđene za avio-prevoznike, za putnike će značiti bolje veze i veći izbor u vazdušnom saobraćaju između Srbije i Južne Koreje i daće podsticaj daljem unapređenju bilateralne saradnje, naročito u oblasti ekonomije, turizma i obrazovanja.

Uključujući i današnji dokument, Srbija ima potpisane sporazume o vazdušnom saobraćaju sa 87 država širom sveta, od čega sa 37 ima potpisan multilateralni European Common Aviation Area-ECAA sporazum o zajedničkom evropskom vazduhoplovnom području.

Srbija će sa Aerodroma „Nikola Tesla“ direktnim letovima tokom 2016. godine biti povezana sa 68 destinacija, do kojih saobraća 29 avio-kompanija.

Kompanija „Er Srbija“ redovno leti na 40 destinacija, a od juna 2016. godine biće uspostavljeni i direktni letovi ka SAD, na relaciji Beograd–Njujork, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com