Ove godine bez otpuštanja radnika u Železnicama Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da ove godine neće biti otpuštanja radnika u Železnicama Srbije, kao i da će u 2016. godini biti napravljena studija koja će pokazati da li ima viška zaposlenih.

mihajlović

Mihajlović je u izjavi za novinare, uoči sastanka sa menadžmentom, radnicima i sindikatima Železnica Srbije, rekla da je u toj kompaniji trenutno zaposlen 16.941 radnik, kao i da je ona 2. jula podeljena na četiri posebna preduzeća: za prevoz robe, putnika, infrastrukturu i holding.

Ove godine neće biti nikakvog otpuštanja radnika u smislu toga da će biti viška zaposlenih, jedino što može da se desi jeste prirodni odliv u 2015. godini, navela je ona.

Prema njenim rečima, tek nakon izrađene studije, koja će biti gotova sledeće godine, može se pričati o bilo kakvom višku zaposlenih, ako ga bude i koliko.

Mihajlović je poručila da niko u Železnicama Srbije neće ostati bez radnog mesta, a da pre toga nije obezbeđen socijalni program, koji će biti finansiran kada se završi studija iz IPA programa 2016.

Svaka brojka o otpuštanju i sve što smo mogli da čujemo u prethodnom periodu su proizvoljne ocene jer nikakva analiza nije napravljena, naglasila je ona.

Mihajlović je rekla da je vrednost postojećih projekata na železnici 1,5 milijardi evra, kao i da će uskoro biti započet novi projekat gradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Studije su završene i 15. jula u Budimpešti ćemo se dogovoriti sa mađarskom i kineskom stranom i usvojiti zajedničku studiju, nakon čega krećemo u razgovore o načinu finansiranja, istakla je ona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com