Mihajlović: Građevinarstvo uticalo na povećanje BDP-a za 1,8%

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da je građevinarstvo u prošloj godini ostvarilo izvanredne rezultate i uticalo na povećanje BDP-a za 1,8 odsto.

mihajlović

Mihajlović je, otvarajući 42. međunarodni sajam građevinarstva na Beogradskom sajmu, istakla da je tokom protekle godine vrednost građevinskih radova povećana za više od 25 odsto.

Ona je podsetila na to da je u Srbiji poboljšan ambijent za ulaganje kroz ubrzano izdavanje građevinskih dozvola, pri čemu podaci pokazuju da je broj izdatih dozvola od marta 2015. do kraja te godine bio za 29 odsto veći od proseka u prethodnih sedam godina.

Srbija je od 1. januara ove godine počela sa izdavanjem elektronskih dozvola za gradnju u roku od 28 dana, ukazala je Mihajlović i dodala da je istovremeno smanjen i broj povreda na radu, a uvedene su crne i bele liste u građevinskoj industriji.

Ona je iznela podatak da na Sajmu građevinarstva učestvuje više od 500 izlagača, od kojih su dve trećine domaće kompanije.

Mihajlović je uputila poziv građevinskim firmama iz Srbije da se dalje organizuju, jer su po prvi put prošle godine domaće kompanije na javnim pozivima i tenderima dobijale poslove kao glavni izvođači.

Ona je dodala da je ovo jedan od najvećih sajmova građevinarstva u jugoistočnoj Evropi, i iskazala nadu da će naredne godine biti još više izlagača.

Ova sajamska manifestacija održava se ove godine pod sloganom „Prava odluka u pravom trenutku“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com