Palma: Prodaćemo akva park za 5 miliona evra!

Minimum minimuma za prodaju akva parka u Jagodini je pet miliona evra, rekao je za portal Ekonomske Vesti predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma.

„Mi želimo najmanje duplo više od onoga što smo uložili. To je biznis. Nešto napraviti, a posle prodati za duplo veće pare. To što se prodaje ostaje u gradu. Taj što bude kupio akva park ne može da ga natovari na kamion i odnese u drugu državu. Interes grada je da radi isti broj ljudi, ostaje i dalje turistički centar, a mi dolazimo do para koje ćemo uložiti u nešto novo što ćemo napraviti, pa ponovo prodati i zaraditi“, rekao je Marković i dodao da ova prodaja nema veze sa ekonomskom krizom.

On je istakao da će od „specijalnih zahteva“ potencijalnom kupcu biti postavljena dva uslova – da Jagodinci plaćaju mesečne karte po ceni koja je bila do sada i da radi isti broj radnika kao i do sada.

„Nama zainteresovani kupac obećava i veći broj radnika, jer želi da gradi hotel na lokaciji prekoputa. Ali to su još preliminarni razgovori“, kaže Dragan Marković.

Na naše pitanje da li je tajna ko je zainteresovani kupac, Marković odgovara da nije, ali da ne želi da govori ništa dok se ne raspiše oglas za prodaju akva parka.

„Strani investitor je u pitanju“, je sve što je Marković želeo da otkrije.

KONSULTACIJE O FORMIRANJU VLADE

Akva park u Jagodini ove godine nije dobro poslovao. Krivac za to su vremenske neprilike, tvrdi Marković, ali objašnjava da akva park godinu neće završiti u minusu, jer radnici rade za dnevnicu – kada akva park radi oni dobijaju novac, a kada ne radi „oni nemaju ništa“.

Dragan Marković Palma tvrdi da ima ideju u šta će uložiti dobijeni novac od prodaje akva parka.

„Imam, imam, ali neću da je saopštim jer će mi je ukrasti neko iz drugog grada“, kaže Marković i zaključuje da ukoliko čovek nema ideju u biznisu „onda ne treba da se bavi biznisom nego da čuva koze“.

Akva park u Jagodini otvoren je 2007. godine, a prema informacijama iz tog grada prošle godine ga je posetilo 330.000 gostiju iz zemlje i inostranstva. Akva park ima sedam bazena, od kojih je jedan olimpijski, nekoliko sportskih terena i restorana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com