Pejpal ukinuo opciju plaćanja u Srbiji zbog tehničkog problema

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je od kompanije Pejpal (Paypal) dobila zvaničnu potvrdu da je primanje novca tim sistemom za plaćanje preko interneta u Srbiji odloženo zbog tehničkog problema.

Kako se navodi u saopštenju, Pejpal je potvrdio i da su ispunjeni svi pravni i regulatorni uslovi u Srbiji za funkcionisanje prijema novca preko pejpal sistema.

Prema navodima NBS, u Pejpalu su rekli da im je cilj da što je više moguće olakšaju onlajn plaćanja i naplate i istakli da neće ponovo početi postupak puštanja u opticaj prijema novca u Srbiji dok ne budu sigurni da će iskustva njihovih klijenata biti najbolja moguća.

NBS je navela da su, imajući u vidu veličinu i ozbiljnost globalne kompanije kakav je Pejpal, vrlo neuverljivo zvučala objašnjenja trećih lica prema kojima su nepredvidive okolnosti zbog kojih je obustavljen servis prijema novca bili finansijski propisi u Srbji.

„Posebno ako se zna da su predstavnici Pejpala najavili uvodjenje servisa prijema novca upravo nakon razgovora sa predstavnicima NBS i nadležnih ministarstava o regulatornom okviru u Srbiji i potvrde da nema prepreka za uvodjenje tog servisa“, navodi se u saopštenju.

NBS je poručila da će u okviru svojih nadležnosti i dalje obezbedjivati sve neophodne uslove i podršku funkcionisanju Pejpal servisa.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com