KRIK: Siniša Mali pomogao ocu da privatizuje Bratstvo

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, nastavlja sa otkrivanjem afera u kojima se spominje ime gradonačelnika Beograda, Siniše Malog. Najnovija, treća u nizu, u vezi je sa privatizacijom proizvođača vagona Bratstvo.

SRBIJA BEOGRAD NA VODI RUSENJE

Kako piše KRIK, Siniša Mali, tada službenik Agencije za privatizaciju, svom ocu je otkrio osetljive informacije koje su mu pomogle da kupi Bratstvo. Zbog toga je Ministarstvo privrede, još 2004. godine, tražilo da se poništi prodaja, ali Agencija za privatizaciju nije želela da postupi po tom zahtevu.
Bratstvo je nakon nekoliko godina pod upravom Borislava Malog i njegovih partnera propalo.
KRIK tvrdi da je Siniša Mali iskoristio podatke koju mu je predstavio Mikloš Timotić, predstavnik mađarskog Dunavagona, železničke firme koja je bila zainteresovana za kupovinu Bratstva, s kojim je godinama sarađivala.
Dunavagon je učestvovao na aukciji za kupovinu Bratstva, ali je najbolju ponudu dala kompanija Borislava Malog i Vladimira Delića. Oni su Bratstvo kupili za 66 miliona dinara, uz obećanje da će uložiti 31 milion.
Interesantno je da je Siniša Mali napustio Agenciju za privatizaciju dva meseca pre aukcije za Bratstvo, a da je, nakon što su njegov otac i Delić kupili to preduzeće, imenovan za člana Upravnog odbora Bratstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com