Podignuta optužnica protiv Čovića zbog novca za KiM

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Nebojše Čovića i još šest osoba zbog malverzacije sa novcem namenjenim Srbima na Kosovu i Metohiji, saznaje N1.

Čović

Optužnicom, koja se odnosi na period od januara 2003. godine do sredine septembra 2005, njima se stavlja na teret da su u poslu otkupa i izgradnje nekretnina zloupotrebili službeni, i položaj ovlašćenog lica i primanje mita.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, u naredbi za sprovođenje istrage, u avgustu 2014. godine pokrenulo istragu protiv Nebojše Čovića, bivše sekretarke Koordinacionog centra Anđelke Radenković, bivšeg načelnika Kosovskomitrovačkog okruga Dragana Kalabe i vlasnika privatnih firmi Komgrap gradnja, Daki i Masters. Oni su osumnjičeni za pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od oko 10 miliona evra.

Kako navodi N1, tužilaštvo sumnja da su u poslu otkupa nekretnina u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Čović, Radenković i Kalaba, u prethodnom dogovoru sa vlasnicima privatnih firmi omogućili da se na osnovu fiktivne dokumentacije izvrše nezakonita plaćanja. Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, Koordinacioni centar je uplatio je preduzeću Daki skoro 426 miliona dinara, od čega je izvršen otkup samo 18 nekretnina, za šta je potrošeno skoro 181 milion dinara, a za ostatak od oko 245 miliona dinara ne postoji validna dokumentacija.

Čović je početkom februara 2015. godine saslušan u ovoj istrazi i prema saznanjima medija negirao je svoju krivicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com