Podrška Svetske banke zapošljavanju u Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa delegacijom Svetske banke o dosadašnjim aktivnostima i narednim koracima na realizaciji projekta „Podrška unapređenju konkurentnosti i podizanje zaposlenosti“.

vulin

Vulin je tom prilikom direktora Kancelarije Svetske banke za Srbiju Tonija Verheijena i rukovodioca iz oblasti socijalne zaštite i rada za Evropu i centralnu Aziju Endrjua Mejsona informisao o tome da se, uprkos brojnim izazovima, sve aktivnosti sprovode u roku.

Na sastanku je bilo reči i o funkcionalnoj analizi sistema javne uprave koja se sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom i resornim ministarstvima, ali i o mogućnostima za unapređenje položaja korisnika socijalne pomoći i njihovom uključivanju u aktivne mere politike zapošljavanja.

Mejson je naglasio da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja može da računa na tehničku podršku kada je reč o zakonskoj regulativi koja se odnosi na oblast socijalne zaštite, s obzirom na to da se partnerstvo između ove dve institucije pokazalo kao veoma produktivno.

Osnovni cilj pomenutog projekta jeste ublažavanje i otklanjanje prepreka za povećanje konkurentnosti i zaposlenosti.

Projekat je, takođe, usmeren i na odnos potražnje i ponude radne snage, kako sa aspekta radnika, tako i iz ugla kompanija, a aktivnosti predviđene ovim programom deo su strukturnih reformi koje se sprovode u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com