Polovini zaposlenih zabranjen ulazak u Tanjug

Skoro polovini zaposlenih u Tanjugu, kojima je ranije iz pravne službe telefonom javljeno da ne moraju da dolaze na posao, zabranjeno je da uđu u zgradu ove novinske agencije, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Tanjug

Tom delu zaposlenih rečeno je da u redakciju mogu ući jedino u pratnji portira kako bi uzeli lične stvari.

„Prvo nam je uskraćeno pravo na rad gašenjem naloga, da bi u četvrtak sa ulaza u zgradu sklonili izveštaj o dnevnim dolascima, knjigu u koju smo se upisivali kada dođemo i odemo s posla, kako ne bi bilo dokaza da smo dolazili. U petak smo otvorili našu knjigu i tu se upisivali. Pošto očigledno nije znala kako da spreči da i dalje dolazimo, direktorka je zabranila da ulazimo u redakciju. To je nečuveno jer mi još uvek nismo dobili rešenja o prekidu radnog odnosa“, rekao je jedan od zaposlenih u Tanjugu UNS-u, uz želju da ostane anoniman.

Kada je druga polovina zaposlenih u pitanju, njima je direktorka Branka Đukić u subotu rekla da do kraja godine ima novca za plate i da će biti plaćani po mesečnom ugovoru o delu.

UNS dalje dodaje i da su prošlog četvrtak i petka zaposleni bili pozivani da se izjasne o ponudi i vrsti socijalnog programa, što su isti dan svi osim jedne koleginice i potpisali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com