Pomoć države preduzećima sa juga Srbije

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković potpisao je danas sa vlasnicima 18 malih i srednjih preduzeća iz tih opština ugovore o dodeli bespovratnih sredstava, u ukupnom iznosu od 48 miliona dinara.

Stanković

Stanković je na konferenciji za novinare objasnio da su podsticajna sredstva dodeljena iz budžeta Republike Srbije, preko Koordinacionog tela, a namenjena su unapređenju proizvodnje.

On je podsetio na to da je Vlada Srbije u protekle četiri godine podržala razvoj privatnog preduzetništva na jugu Srbije sa dva miliona evra, i precizirao da se najveći iznos ovogodišnje bespovratne pomoći kreće od 1,4 miliona dinara do tri miliona dinara.

Prema njegovim rečima, od ovog iznosa, 12 firmi iz Bujanovca je ukupno dobilo više od 31 milion dinara, pet firmi iz Preševa je dobilo više 14 miliona, dok je jednom preduzeću iz Medveđe pripalo približno milion dinara.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsednik opštine Bujanovac Nagib Arifi i predsednik privremenog organa opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com