Potrebni radnici za sezonske poljoprivredne poslove

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio danas da u našoj zemlji, i pored velike potrebe, ne postoji dovoljno interesovanje ljudi za obavljanje sezonskih poljoprivrednih poslova.

vulin

Vulin, koji je učestvovao u berbi povrtarskih kultura na poljoprivrednom gazdinstvu „Jovanjica“ d.o.o. kod Stare Pazove, istakao je da u ovom trenutku u Srbiji ima 146.000 radno sposobnih korisnika novčane i socijalne pomoći, dok na imanjima poput ovog postoji manjak sezonskih radnika.

On je nakon akcije berbe, u kojoj su mu se pored zaposlenih u Ministarstvu pridružili i predstavnici institucija koje pripadaju tom resoru, naveo da u Srbiji postoji stotine hiljada neobrađene zemlje, od koje deo pripada i državnom vlasništvu.

Prema njegovim rečima, sprovedena akcija predstavlja lep način da se javnosti skrene pažnja na sezonske poslove za koje postoji malo interesovanje, iako zarada za obavljanje tih poslova nije zanemarljiva.

Osnovna delatnost gazdinastva „Jovanjica“ je primarna organska proizvodnja 30 vrsta povrća koje se gaji u plasteniku površine 9.000 metara kvadratnih i na otvorenom, na površini većoj od četiri hekatara, što to gazdinstvo svrstava u najveće organske povrtare u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com