Srbiji obećana konkretna i brza finansijska pomoć za migrante

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je generalni direktor Međunarodne organizacije za migracije Vilijam Lejsi Sving obećao Srbiji konkretnu i brzu materijalnu i finansijsku pomoć zbog sve većeg priliva migranata.

vulin

Vulin je u izjavi za agenciju Tanjug, nakon više razgovora koje je imao u sedištu Ujedinjenih nacija u Ženevi, rekao da je našoj zemlji obećan i zajednički rad na regionalnim projektima, na povećavanju kapaciteta i zapošljavanju većeg broja ljudi koji će se brinuti o migrantima.

On je naglasio da će Međunarodna organizacija za migrante svoj veliki politički uticaj staviti na raspolaganje našoj zemlji i njenim potrebama.

Od danas možemo da kažemo da najznačajnija organizacija koja se bavi migracijama na poseban način vrednuje zapadni Balkan i naše ponašanje prema migrantskoj krizi, ali i problem migracija na zapadnom Balkanu, naveo je ministar.

Srbija je, kako je istakao, u Međunarodnoj organizaciji za migracije dobila najviše ocene za sve što je Vlada uradila, kao i za ponašanje prema migrantima.

Prema njegovim rečima, to jeste nešto što odlikuje našu zemlju i po čemu se u pozitivnom smislu razlikujemo od svih zemalja u regionu, jer migracije nisu problem koji je izazvala Srbija, ali jeste problem sa kojim se naša zemlja nosi svakodnevno.

Ministar je ocenio da je od materijalne pomoći koja će biti brza i važna, možda čak i značajnije to što Međunarodna organizacija za migrante prihvata da se problem migracije odvija i na zapadnom Balkanu a ne samo na Mediteranu.

Vulin se danas sastao i sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN u Ženevi ambasadorom Aleksejom Borodavkinom, predsednikom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Piterom Maurerom i generalnim sekretarom Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Elhađom As Sajem.

Planom posete Ženevi predviđen je i sastanak sa visokim komesarom za izbeglice Ujedinjenih nacija Antoniom Manuelom de Oliveira Guterešom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com