Poziv državljanima Srbije da se uzdrže od putovanja u Tunis

Ministarstvo spoljnih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da ponovo poziva državljane Republike Srbije da se uzdrže od putovanja u Tunis zbog veoma nestabilne bezbednosne situacije i potencijalne opasnosti od novih terorističkih napada u toj zemlji.

tunis

Građanima Srbije koji se već nalaze u Tunisu preporučuje se da maksimalno pojačaju mere opreza, poštuju uslove vanrednog stanja i izbegavaju mesta masovnih okupljanja, kretanje izvan hotela i putovanja po zemlji u individualnoj režiji.

U slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, turisti koji borave u Tunisu moraju biti spremni da u najkraćem roku napuste tu državu.

Državljani Srbije u Tunisu treba da, ukoliko to već nisu učinili, prijave adrese i kontakt telefone Ambasadi Srbije u Tunisu, kako bi im se, u slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, mogla pružiti hitna konzularna pomoć i zaštita.

Adresa Ambasade Republike Srbije u Tunisu je: 4, Rue de Liberia, 1002 Tunis-Belvedere, telefoni: + 21671 / 780-624, + 21671/794-626, + 21671/783-057, imejl: amb.serbia@gnet.tn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com