Prekršajni sudovi će do kraja godine naplatiti 800 miliona dinara

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković otvorio je danas radove na zgradi bivšeg Petog opštinskog suda za potrebe smeštaja Prekršajnog suda u Beogradu, koji bi trebalo da budu završeni na jesen.

selaković

Selaković je istakao da će ta zgrada nakon završetka radova biti u potpunosti adaptirana za potrebe smeštaja svih sudija i ostalih zaposlenih u Prekršajnom sudu za Grad Beograd, koji se trenutno nalazi na 14 različitih lokacija.

Rezultati rada prekršajnih sudova na osnovu novog Zakona o prekršajima su, kako je naglasio, za svaku pohvalu, pa je tako kroz institut prekršajnog naloga od početka godine Prekršajni sud u Beogradu naplatio više od 202.650 prekršajnih naloga, od čega se u budžet slilo više od 405 miliona dinara.

Možemo da računamo na to da će do kraja godine, samo preko prekršajnih naloga, naplata biti veća od 800 miliona dinara, poručio je ministar i podsetio na to da je 2012. godine u Prekršajnom sudu bilo više sudija nego 2014. godine, ali su rezultati rada u 2014. godini bili bolji, a broj prenetih predmeta za 25.000 manji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com