Produžen rok za vansudsko poravnanje sa vojnim penzionerima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin saopštio je danas da je rok za vansudsko poravnanje u postupku rešavanja problema vanrednog usklađivanja vojnih penzija produžen do kraja godine.
vulin
Vulin je, nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja vojnih penzionera Srbije, istakao da je do sada isplaćen novac za 30.240 osoba koje su potpisale ugovore o vansudskom poravnanju.
On je rekao da je do ovog trenutka više od 33.500 vojnih penzionera i njihovih naslednika podnelo odgovarajuće zahteve, i naglasio da je većina isplaćena u potpunosti i u jednom delu.
Ministar je istakao da je sa Udruženjem vojnih penzionera Srbije postignut dogovor o tome da se za približno 26.000 penzionera, koji nisu podneli zahtev na odgovarajući način, rok za vansudsko poravnanje produži.
Po istoj proceduri, kako je objasnio, sve do 31. decembra penzioneri mogu potpisati sporazum o poravnanju sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).
Direktor Fonda PIO Dragana Kalinović rekla je da je približno 34.000 podnetih zahteva i više od 30.000 potpisanih ugovora o vansudskom poravnanju odličan rezultat koji je ostvaren u roku od dva meseca, uz veliku podršku Udruženja vojnih penzionera Srbije.
Kalinović je navela da je više od 10.000 vojnih penzionera koji su imali tužbu zaključilo ugovor o vansudskom poravnanju na taj način što su odustali od tužbe ili su imali usvajajuću sudsku odluku.
Ona je istakla da su sa postupkom morali da stanu 31. decembra 2015. godine iz formalno pravnih razloga, s obzirom na to da zaključak Vlade Srbije od 30. oktobra prošle godine više nije važio.
Prema njenim rečima, informacije o velikom interesovanju penzionera da podnesu zahtev predočene su ministru Vulinu, koji je podržao zaključak kojim se produžava rok potpisivanja vansudskog poravnanja do kraja godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com