Prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda za reke

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) za velike reke, vodostaj na Dunavu je u domenu srednje visokog do Novog Sada, a nizvodno u domenu visokih sa tendencijom rasta u naredna tri dana pri čemu će vodostaj Dunava biti nešto iznad granice redovne odbrane od poplava u Zemunu u sredu, četvrtak i petak , a u Pančevu u utorak, sredu, četvrtak i petak.

RHMZ

Vodostaji na Savi su u domenu visokih, u manjem porastu sa tendencijom umerenog porasta naredna četiri dana: kod Sremske Mitrovice, Šapca i Beograda vodostaj Save će biti nešto iznad granice redovne odbrane od poplava.

Vodostaji na Tisi su u domenu srednje visokih, a na Velikoj Moravi u domenu srednje niskih vrednosti za mart.

Republički hidrometeorološki zavod za utorak 8. marta prognozira porast vodostaja na rekama: Mlavi (kod Velikog sela), Peku (Kučevo), Resavi (Svilajnac), Lepenici (Batolina), Crnici (Paraćin), Belom Timoki (Zaječar) , Crnom Timoku (Gamzigrad).

Značajan porast vodostaja prognozira se za reke: Toplica (Pepeljevac), Toplica (Doljevac), Pusta (Pukovac), Jablanica (Pečenjevce), Veternica (Leskovac) i Rasina (Bivolje).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com