Prosečna plata 43.864 dinara

Republički zavod za statistiku saopštio je da prosečna zarada isplaćena u maju ove godine iznosi 60.487 dinara, i da je u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u prethodnom mesecu nominalno manja za 3,3 odsto, a realno manja za 3 odsto.

dinari

U saopštenju se navodi da prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u maju iznosi 43.964 dinara, što je, u poređenju sa prosečnom zaradom bez poreza i doprinosa isplaćenom u aprilu, nominalno manje za 3,6 odsto i realno manje za 3,3 odsto.

Prosečna zarada isplaćena u maju 2015. godine nominalno je manja za 0,8 odsto, a realno je manja za 2,3 odsto od prosečne zarade isplaćene u maju 2014. godine.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u maju ove godine nominalno je manja za 0,5 odsto, dok je realno manja za 2 odsto u odnosu na prosečnu zaradu bez poreza i doprinosa isplaćenu u istom mesecu prošle godine.

Prosečna zarada isplaćena u periodu januar–maj 2015. godine, u poređenju sa prosečnom zaradom isplaćenom u periodu januar–maj 2014. godine, nominalno je manja za 0,6 odsto, a realno je manja za 1,8 odsto.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u periodu januar–maj ove godine, nominalno je manja za 0,4 odsto, dok je realno manja za 1,6 odsto u odnosu na prosečnu zaradu bez poreza i doprinosa isplaćenu u istom prošlogodišnjem periodu, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com