Prva petoletka udvostručila promet

Promet fabrike Prva petoletka namenska na kraju ove godine iznosiće više od milijardu i sto miliona dinara, saopštio je ministar odbrane, Bratislav Gašić, tokom posete toj trsteničkoj fabrici.

Prva petoletka

To je dvostruko više u odnosu na 2012. godine, uporedio je ovogodišnje sa rezultatima od pre tri godine Gašić.

On je zaposlenima, kojih ima 620, obećao da će Ministarstvo odbrane „nastaviti da pruža podršku tom preduzeću u delu nabavke za potrebe Vojske Srbije, ali i za modernizaciju fabrike“.

„Plate koje su pre tri godine iznosile 24.000, sada su 24.924 dinara. U ovom trenutku potpisani su ugovori vredni više od tri milijarde dinara, a ovo preduzeće je značajan deo namenske industrije Srbije i važan pregovarač Ministarstva odbrane i Vlade Srbije sa Erbasom i ruskim partnerom za buduću saradnju na remontu helikoptera u našem zavodu Moma Stanojlović“, istakao je Bratislav Gašić.

Prema njegovim rečima, Prva petoletka namenska je bitan činilac i u nabavci rezervnih delova za avijaciju, kao i snabdevač Vojske Srbije, pre svega u programu minobacača, pri čemu sve što se proizvede istog trenutka ide u izvoz.

Gašić je podsetio i na to da ovo preduzeće od decembra 2014. godine uredno plaća državi poreze, doprinose i sve obaveze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com