Radovi na izgradnji „Beograda na vodi“ teku po planu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će izgradnja „Beograda na vodi“ značajno doprineti rastu BDP-a, podizanju celokupne građevinske industrije, ali i kapaciteta i mogućnosti naših građevinskih kompanija.

Vučić

Vučić je, prilikom obilaska radova na realizaciji pomenutog projekta, ocenio da će „Beograd na vodi“ biti jedno od najprivlačnijih mesta u Evropi, pogotovo imajući u vidu bezbednost koju pruža naša zemlja.

On je, šetajući Savskom promenadom do gradilišta prve dve stambene kule, najavio da će radovi na velikom tornju u okviru ovog projekta početi već krajem januara, uz ocenu da radovi dobro napreduju.

Beograd će, kako je poručio, izgledati drugačije, ne samo u pogledu turističke ponude, već i novih građevinskih poduhvata, kulture i tradicije.

Premijer je, takođe, naveo da će u naredna tri meseca Autobuska stanica „Lasta“ biti premeštena u Blok 42 na Novom Beogradu, dok će ove godine početi i veliko renoviranje fasada na Kosančićevom vencu.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd i Republika će zajednički urediti 40 fasada, pri čemu će biti uređen prostor ka Kalemegdanu, i strancima će biti jasno zašto Beograd nosi baš to ime.

Vučić je poručio da će glavni grad iz meseca u mesec biti sve reprezentativniji i privući će mnogo veći broj turista iz zemlje i sveta, što će povećati prihode u budžetu.

On je istovremeno izneo podatak da je sa prostora gde se gradi „Beograd na vodi“ raseljeno 97 od 101 porodice i da su svi zadovoljni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com