Radulović: Akcija – Pronađite premijera

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ pozvao je građane da im pomognu da pronađu srpskog premijera Aleksandra Vučića kako bi mu uručili tužbu za klevet, jer, tvrdi pokret, sud nije u stanju da ga pronađe.

Dosta-je-bilo

Saopštenje pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ prenosimo u celosti:

„Sud već dve godine ne može da pronađe Aleksandra Vučića i uruči mu tužbu za klevetu koju je Saša Radulović podneo zbog izjave da je kao ministar privrede novinarima BIRN-a dostavio ugovor JAT-a i Etihada.

Vučić izbegava sud i time urušava ugled i nezavisnost veoma važne grane vlasti. Sud očigledno ima problem da ga pronađe, a pošto smatramo da je nezavisnost sudske vlasti temelj demokratskog društva, pozivamo građane da pomognu sudu da pronađe premijera. Igra skrivanja od suda je toliko opasna da samo uz opštu podršku građana mogu da se ohrabre sudski pozivari da pronađu premijera.

Tužba protiv Aleksandra Vučića bila je naslovljena na Nemanjinu 11, gde je sedište Vlade, ali pošto je tamo bezuspešno pokušano uručenje tužbe, pozivamo građane da nam pišu i predlože na koju adresu da mu je pošaljemo.

Još jednom pozivamo javno premijera da pošalje svog advokata i preuzme tužbu. Ovo nije jedina tužba protiv Aleksandra Vučića, ali najduže čeka da bude uručena. U avgustu prošle godine pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” podneo je i krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, za zloupotrebu službenog položaja i podstrekivanje, zbog sumnje da je, pripremajući se za vanredne izbore, tokom druge polovine 2013. godine i početkom 2014, preko neidentifikovanih ljudi u zgradi Vlade Srbije, prinudio direktora Beogradske poslovne škole da “pozajmi“ 781 milion dinara Simpu, Novostima, Kon Tikiju i Vaterpolo klubu “Radnički”. Krivična prijava je podneta na osnovu izveštaja novinara BIRN-a, jer ne postoji nijedan zakonski osnov po kome bi škola smela da plasira svoja sredstva u vidu pozajmica bilo kome.

Pre nekoliko dana podneli smo i krivičnu zbog krivičnog dela neizvršenja sudske odluke iz čl. 340 stav 1. Krivičnog zakona Republike Srbije jer Vlada nije postupila po 15 pravosnažnih presuda Upravnog suda i nije objavila poslovne biografije funkcionera.

Pokret dosta je bilo zahteva da se poštuje nezavisnost suda i da se radi na ojačavanju pravosuđa tako što će se princip da su svi jednaki pred zakonom dosledno primenjivati.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com