Radulović: Naš proizvođač bojlera subvencioniše strane firme!

Mi se polako, kao zemlja, pretvaramo u zemlju jeftine radne snage, ocenio je Saša Radulović, lider Pokreta Dosta je bilo.

Saša Radulović

„Mi smo, izgleda, nesposobni, pa su nam potrebni neki strani investitori-spasioci koji će, valjda, meka srca doći ovde i napraviti da nam bude dobro. A domaće investicije su najmanje tri, četiri ili pet puta veće na godišnjem nivou nego strane investicie. A to vam niko ne govori“, rekao je Radulović gostujući na novosadskoj televiziji Kanal 9.

On je dodao da je u Srbiji na snazi „nakaradan sistem koji je okrenut“ ka stranim investitorima.

„Imate subvencije po radnom mestu gde praktično naš proizvođač bojlera plaća poreze od kojih dajemo stranom investitoru subenciju od 6.000 – 7.000 evra po radnom mestu, da mu bude bolja konkurencija. To jednostavno nema nikakvog ekonomskog smisla“, istakao je Radulović.

Lider Pokreta Dosta je bilo napomenuo je i da od ukupnog broja zaposlenih u Srbiji 1,6 miliona ljudi radi u porodičnim privatnih firmama.

„To je daleko najveći poslodavac. Taj deo ekonomije prehranjuje Srbiju“, rekao je Saša Radulović i dodao da Srbiji preti da definitivno postane zemlja jeftine radne snage iz koje će „sva deca otići i gledaćemo ih preko Skajpa“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com