Radulović: Vučić odgovoran za propast FAP-a

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je srpskog premijera Aleksandra Vučića da je kriv za propast pribojskog FAP-a.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Više od 500 radnika fabrike FAP u Priboju žrtve su nesposobne Vlade Aleksandra koji je 2014. godine zaustavio restrukturiranje tog preduzeća, povezivanje radnog staža i isplatu svih dugovanja radnicima.

Umesto da fabriku stavi na noge, Vučić sve vreme zamajava radnike pričom o prodaji jednoj maloj kompaniji SISU. Nesposoban premijer snosi odgovornost za početak štrajka glađu do koga su radnici dovedeni njegovom lošom politikom. Za dve godine svoje vlasti, Vučić je samo uspeo da produbi krizu i radnicima FAP-a ostane dužan plate.

Umesto da omogući da se u fabrici u kojoj, zahvaljujući neznanju i korumpiranosti rukovodećeg kadra vlada haos, uvede red, popiše imovina, isplate sva dugovanja radnicima, Vučić ponovo obećava subvencije stranoj firmi.

Ni u jednoj ozbiljnoj zemlji na svetu ne dodeljuju se subvencije od 30 miliona evra nekoj firmi koja zauzvrat nudi navodno ulaganje od 40 miliona evra. Ni jedna ozbiljna firma na svetu neće da kupi “mačku u džaku” – drugu firmu u kojoj ne postoje čisti računi, u kojoj se ne zna šta ko i kome duguje, niti šta je njena imovina. Takve kupovine obavljaju se u banana – državama, uz korupcionaške dilove.

Saša Radulović je kao ministar privrede 2013. i 2014. godine napravio plan restrukturiranja svih firmi i obezbedio u budžetu novac za isplatu svih dugovanja svim radnicima. Vučića je zaustavio to, kao i sve druge reforme u zemlji i sve nas doveo do ivice bankrotstva.

Pokret se zalaže da svi državljani Srbije, bez obzira na radni status, imaju overene zdravstvene knjižice jer je to njihovo ustavno pravo.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com