Radulović: Zakon o legalizaciji objekata legalizuje SNS pljačku

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužuo je Srpsku naprednu stranku da je Zakon o ozakonjenju objekata napisala po meri svojih funkcionera.

dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Zakonom o ozakonjenju objekata koji je Skupštini predložila ministarka Zorana Mihajlović predviđena je legalizacija vikendica sinova predsednika Tomislava Nikolića, Branislava i Radomira Nikolića, gradonačelnika Kragujevca, i njegovog rođaka i bivšeg savetnika i ministra Milana Bačevića, ambasadora u Mongoliji, kao i vikendice nekih estradnih zvezda i kriminalaca, podignute na obali Save, u prvoj zoni zaštite reke, zabranjenoj za gradnju.

Naprednjački funkcioneri ne samo da stalno krše zakone, nego zakone koje predlažu kroje po meri ličnog interesa i da bi ozakonili kriminalnu i bahato stečenu imovinu. Sraman zakon o legalizaciji kojim se ministarka hvali kao potezom koji će uvesti red i zaustaviti nelegalnu gradnju, u stvari će poslužiti da funkcioneri SNS ozakone svoje nelegalne kuće i vikendice.

U Zakonu, o kome danas raspravlja Skupština, u delu u kome se navodi koji objekti ne mogu biti ozakonjeni, tačka 4, kaže se da na legalizaciju nemaju pravo objekti „sagrađeni u prvom i drugom stepenu zaštite prirodnog dobra (osim vikendica i drugih porodičnih objekata za odmor)“. Ovo rešenje deluje kao da su samo greškom izostavljena pojedinačna imena.

Pre samo dva meseca predsednik Nikolić je odbio da potpiše zakon koji bi omogućio da Vučićevi kumovi i poslovni partneri za male pare otkupe luksuzne vile na Dedinju. Zakon o otimanju vila je izglasan u Skupštini, uprkos velikom negodovanju javnosti.

Uopšte nije važno da li ovim zakonom Vučićevi zakonodavci iskušavaju Nikolićevu doslednost i žele da mu pokažu kako je to kad se izmakne siguran plen ispred nosa. Jedno je sigurno, poigravaju se Skupštinom, izvrgavaju ruglu zakone i pravo, međusobno se razračunavaju i legalizuju bahatost i kriminal.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva da se ovaj deo izbaci iz predloga Zakona o ozakonjenju objekata.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com