„Rajaner“ od novembra leti za Srbiju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će najveća svetska lou-kost avio-kompanija „Rajaner“ početi u novembru da leti i za Srbiju.

rajaner

Mihajlović je, gostujući na Televiziji „Pink“, saopštila da će danas u Nišu biti potpisan ugovor između Aerodroma „Konstantin Veliki“ i „Rajanera“ koji će, za početak, dva ili tri puta nedeljno imati letove iz Berlina za Niš.

Prema njenoj oceni, ovo je izuzetna vest za sve građane koji će sada imati mogućnost da povoljno lete do nemačke prestonice, ali i za Niš i za jug Srbije, koji će imati koristi od putnika koje će im dovoziti pomenuta kompanija.

Ona je, ističući da se prethodne dve godine intenzivno radilo na osposobljavanju aerodroma u Nišu, navela da je Vlada Srbije opremila ovaj aerodrom neophodnom opremom i za letove u zimskim i uopšte teškim vremenskim uslovima.

Mihajlović je ujedno potvrdila da je sve spremno za direktne letove do SAD, pri čemu se prvi let od Beograda ka Njujorku očekuje 23. juna.

Srbija je, kako je podsetila, jedina država u regionu koja ima direktan let do SAD, što je izuzetno značajno za našu zemlju jer će se na Aerodrom „Nikola Tesla“ privući i putnici iz regiona.

Ona je precizirala da ova vazdušna luka, koja ulaže 20 miliona evra u proširenje kapaciteta, već ima pet miliona putnika, što je najveći trend rasta u regionu.

Istovremeno, Mihajlović je ukazala na to da je u poslednjih nedelju dana gradovima Srbije obezbeđeno približno 20 miliona evra za različite projekte.

Prema njenim rečima, Kruševac je od Nemačke razvojne banke (KfW) dobio 15 miliona evra za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Takođe, kako je dodala, taj grad i Vranje će dobiti bespovratno milion evra pomoći za uređivanje oblasti komunalnog otpada i deponije, dok je resorno ministarstvo obezbedilo i 3,2 miliona evra za prvu fazu izgradnje fabrike vode u Užicu.

Ona je, kada je reč o završetku Koridora 10, istakla da je građevinska sezona u toku, radovi teku po planu i do kraja godine se može očekivati završetak deonice Srpska kuća–Levosoje, koju grade domaći putari.

Mihajlović je izrazila očekivanje da će sledeće godine biti završena deonica kroz Grdeličku klisuru, čime će ovaj pravac biti kompletiran, i poručila da rokovi moraju da se poštuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com