Reciklažnoj industriji 1,9 milijardi dinara iz budžeta

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković saopštila je danas da će država reciklažnoj industriji isplatiti 1,9 milijardi dinara za prerađeni otpad u prošloj godini.

Snežana Bogosavljević-Bošković

Bogosavljević-Bošković je, nakon sastanka sa predstavnicima reciklažne industrije, navela da će novac za tretirani otpad, na osnovu obrađene dokumentacije, dobiti 14 reciklera sa kojima su potpisani ugovori.

Ona je podsetila na to da je usvojen set zakona iz oblasti zaštite životne sredine, čime je omogućeno osnivanje budžetskog Zelenog fonda u koji će se slivati novac primenom principa “zagađivač plaća”.

Prema njenim rečima, na taj način je napravljen važan korak ka uspostavljanju predvidivog sistema poslovanja u oblasti reciklaže, ali i mogućnosti kofinansiranja velikih infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine.

Trenutno reciklažna industrija zapošljava približno 22.000 ljudi u ukupno 2.000 preduzeća, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com