Tražićemo od Rusije pomoć pri izvozu

Ministarka poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je u nedelju da će od predstavnika Ruske Federacije tražiti pomoć kako bi se ubrzavale procedure izdavanja izvoznih dozvola za srpske poljoprivredne proizvode i u druge zemlje Carinske unije – Belorusiju i Kazahstan.

„U razgovoru sa ministrom poljoprivrede Rusije Nikolajem Fjodorovim potenciraće dalju liberalizaciju trgovine poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima koji se iz Srbije izvoze na rusko tržište, a koji su trenutno izuzeti iz režima slobodne trgovine kao što su beli šećer, neke vrste mesa, pojedine vrste sira, neka alkoholna pića“, kazla je ona novinarima.

Uoči odlaska srpske delegacije na zasedanje Mešovite, medjuvladine Rusko-Srpske komisije za ekonomsku, trgovinsku i naučno-tehničku saradnju, koje se održava u Moskvi od 6. do 8. oktobra Bogosavljević Bošković je navela kako će ruskoj strani zahvaliti na dosadašnjoj podršci i razumevanju, ali i ukažati na odredjene proceduralne i tehničke probleme iz prethodnog perioda čijim bi se otklanjanjem ta saradnja učinila boljom.

Na poziv ministra poljoprivrede Rusije 8. oktobra Bogosavljević Bošković će prisustvovati otvaranju medjunarodnog poljoprivrednog sajma u Moskvi „Zlatna jesen“, a istog dana planiran je i razgovor dva ministra poljoprivrede.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com