Reformama do fondova EU

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da našu zemlju očekuje posao na usklađivanju organizacionog i finansijskog dela reformi kako bismo napredovali u dobijanju Sektorske budžetske podrške.

kori

Udovički je danas, zajedno sa direktorom za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za politiku susedstva i pregovore o proširenju EU Žan Erik Pakeom, učestvovala na jednom u nizu sastanaka organizovanih između predstavnika EU i Srbije na temu reforme javne uprave.

Pake je tom prilikom naglasio da će Izveštaj o napretku sve više spominjati reformu javne uprave, i to ne samo kada je reč o Srbiji, već i o čitavom regionu.

On je ukazao na to da je potrebno još više podržati reformu javne uprave, i dodao da su ambicije koje Srbija ima za Sektorsku budžetsku podršku očigledne i da Srbija prednjači u dobijanju finansijske pomoći.

Pake je pohvalio napore Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u ovom pravcu, i naglasio da je izrađena odlična Strategija reforme javne uprave i Akcioni plan za njeno sprovođenje, koji će sigurno imati velikog uticaja na dobijanje Sektorske budžetske podrške.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com