Kinezi bi da ulažu u srpsku poljoprivredu

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković i delegacija od 33 privrednika iz Kine koju predvodi predsednik grupacije „Ji Hao“ Linda Vong borave danas u poseti Užicu i Zlatiboru, u cilju razmatranja mogućnosti i potencijala za ekonomsku saradnju.

kinezi

Selaković, koji je inicirao dolazak kineskih privrednika u Užice, istakao je da predstavnici velikih kineskih kompanija očekuju da im budu ponuđeni konkretni projekti.

Vong je podsetila na to da je ovo njena druga poseta Užicu, i izrazila očekivanje da će biti ostvarena uspešna bilateralna saradnja.

Ona je navela da Kina i Srbija imaju stabilne odnose i dosta uslova za saradnju, uz ocenu da je potrebno iskoristiti mogućnosti daljeg razvoja gradova dveju zemalja.

Prema njenim rečima, kineski privrednici su u užičkom kraju posebno zainteresovani za poljoprivredu i proizvodnju zdrave hrane.

Rukovodstvo ove lokalne samouprave je kineskoj delegaciji predstavilo industrijske potencijale i resurse kojima ova opština raspolaže, a ponudilo je i saradnju vezanu za aerodrom Ponikve, slobodnu carinsku zonu i poljoprivredu.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je uručio Vang zahvalnicu za razvoj prijateljstva i poslovne saradnje, i tom prilikom najavio mogućnost bratimljenja Užica i jednog kineskog grada.

Kineska delegacija će u toku dana posetiti zgradu novog obdaništa u izgradnji u Užicu, aerodrom Ponikve i Zlatibor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com